Dobd ide a képet feltöltéshez!
Kép feltöltése folyamatban...

Gyakran ismételt vászonképes kérdések

Veszít a képem a tartalmából a vakráma oldalára kerülő résszel?

Nem feltétlenül.
Ha a kép arányai megegyeznek a választott méret arányaival, akkor semmi nem kerül le a látható felületről. Az oldalát tükrözéssel oldjuk meg, de ha szeretnéd, akkor lehet egyszínű is a keretre futó rész.

 

 

vászonkép vakráma

Mi az a vakráma?

Egy olyan keret, amire ráfeszítjük a vásznat, így az „láthatatlan” lesz. Ez ad tartást a vászonképnek, ennek segítségével tudod majd falra akasztani azt.

 

 

Vállaltok vászonkép keretezést?

Mi csak vakrámára feszítjük a vásznat, dísz-képkeretekkel nem foglalkozunk. Viszont vászonképeinket bármelyik képkeretező el tudja látni kerettel, alkalmasak rá. Péládul tőlünk kb 100 méterre van egy korrekt képkeretező mester. 

 

 

Mi van, ha megsérül a vászonképem a szállítás közben?

Semmi baj. 

Ilyenkor csak annyit kell tenned, hogy jelzed nekünk. És lefotózod a sérülést és a csomagolást, hogy jelezni tudjuk a GLS felé, hogy irgum-burgum.

Küldünk egy futárt, aki elhozza a sérült képet, és legyártjuk újra a képedet.

Természetesen garanciálisan készítjük el a képedet, neked egy fillért sem kell érte fizetned, hiszen egyáltalán nem tehetsz arról, hogy a szállítás során megsérült a kép.

 

Ez a sérülés dolog szerencsére nagyon ritkán fordul elő egyébként.

 

 

Ha a képem minősége nem megfelelő a kívánt vászonkép mérethez, akkor is automatikusan nyomtatásra kerül?

Nem. Minden esetben ellenőrizzük a kép minőségét, és ha nem megfelelő, akkor jelezzük feléd, javaslatokat teszünk másik képre, esetleg másik méretű vászonképre.

 

 

Mennyi idő alatt készül el a vászonkép megrendelésem?

Ez változó, attól függ, éppen mennyi sürgős munkánk van. Ha sürgős, standard méretű képeket alapvetően le tudunk gyártani 24 órás átfutással. Persze ez nem mindig van így, mindig egyeztessünk e-mailben vagy telefonon, ha sürgős rendelésről van szó...

 

 

Van lehetőség arra, hogy több fotó kerüljön egy vászonképre?

Igen. Montázst vagy mozaikot választhatsz, amikről itt olvashatsz bővebben. A montázs és mozaik grafikai előkészítését egy minimális összegért szívesen átvállaljuk tőled. Ez általában 2 000 Ft-tól 5 000 Ft-ig szokott terjedni, bonyolultságtól függően.

 

 

Hogyan tudom felakasztani a falra a vászonfotómat?

Elég egy tiplit rögzítened a falban, amibe kerül egy csavar, és a vakrámánál fogva már fel is akaszthatód a képet. Tehát a fa közvetlenül ráfekszik a csavarra. Ez azért jobb, mint az akasztó, mert így e kép nem áll el a faltól, szépen rá tud feküdni.

 

 

Mi a maximális méret egy vászonkép esetében?

Maximum 200x150 cm-es képet tudunk készíteni. A 150-es méretet a nyomtatónk szélessége szabja meg, a 200 cm-es méret egy fizikai határ, amit a szállíthatóság és stabilitás miatt határoztunk meg.

100x120 cm-es méret felett a 4 cm vastag vakrámát javasoljuk a stabilitás érdekében. Jobban is néz ki a kép ezeknél a nagy méreteknél a 4 cm-es kerettel.

 

 

Hogyan fizethetem ki a vászonfotómat?

  • Fizethetsz készpézben átvételkor (akár kiszállítást kérsz, akár nálunk veszed át a képedet az üzletünkben)
  • Fizethetsz online bankkártyával vagy előreutalással (akkor küldjük a díjbekérőt, amikor már biztosan gyártható a fotód)
  • Fizethetsz bankkártyával az üzletünkben

 

 

 

Miért nem fizethetek itt és most bankkártyával, előre

Korábban volt rendes OTP-s bankkártyás fizetés az oldalunkon. Mint egy átlag webshopon.

 

Az volt a baj ezzel, hogy nagyon sok esetben a rendelés feladása után változtak bizonyos dologk.

Kellett még egy vászonkép, mégsem akkora lett, vagy akár kiderülhetett, hogy mégsem gyártható akkorában a kép, amekkorában szerették volna.

Na ez így kezelhetetlen volt, pénzügyi káosz alakult ki, úgyhogy ezt a technológiát egyelőre félretettük.

Csak a nézőkép jóváhagyása és a manuális egyeztetés után lehet fizetni, addig nem fogadunk el pénzt :)

De akkor aztán lehet fizetni bárhogy :)

 

 

Többrészes vászonképet szeretnék. Hogyan számoljam ki az árát?

A legegyszerűbb, ha feltöltöd a képedet a honlapunkon. Bepipálod, hogy több részes (több paneles) képet szerertnél. Beállítod a befoglaló méretet.
Ezután a piros gombokkal kiválasztod azt az elrendezést, ami a legjobban tetszik.

A rendszerünk ki fogja számolni a kép árát.

 

Ez után mi el fogjuk küldeni neked a látványtervet ellenőrzésre, és ha jóváhagytad, már készítjük is a vászonkép összeállítást.

 

 

Mennyire tartósak a vászonképek színei?

Nagyon.
A gyártónk örökélet garanciát ad a festékre. Ez beltérre vonatkozik, ha közvetlenül éri napfény a képet, néhány év alatt valamilyen mértékben fakulásnak indul. Sajnos a napfénynek nehéz ellenállni, mi sem tudjuk teljes mértékben megoldani.
Szerencsére a legtöbben lakásban vagy irodában szokták elhelyezni a képeket, szóval még soha nem volt abból gondunk, hogy egy vászonkép kifakult volna :D

 

 

 

Nem tudom felölteni a képemet a rendszeretekbe. Mi lehet a baj?

Lehet ideiglenes hiba akár az internetkapcsolatban, de az valószínűbb, hogy túl nagy a képed. Ez amúgy jó hír, mert azt jelenti, hogy jó minőségű vászonképet tudunk majd készíteni belőle. 24 Mb-os kép felett a mammutmail.com vagy a wetransfer.com segítségével küldd el nekünk a képedet az info@vaszonkepszalon.hu e-mail címre.

 

 

Saját magam szeretném vakrámára feszíteni a vászonnyomatot. Hogyan kell megrendelnem?

Úgy kell számolnod, hogy a kép méretéhez hozzáadod a keret vastagságát, és még hozzáadsz körben kb 2 cm-t (minden oldalon), hogy a keret hátuljára futó felültetre is maradjon vászon.  

Így például egy 60x40 cm-es 2 cm vastag kerethez a következőképpen számolj:
60+(2+2)+(2+2) = 68
40+(2+2)+(2+2) = 48

Tehát a vászon mérete 68x48 cm lesz.

 

 

Mi a különbség a keret nélküli, a 2 cm-es és a 4 cm-es vászonképek között?

A keret nélküli vászonképeket tekercsben szállítjuk. Ezeknek, ahogy a nevében is benne van, nincs kerete. Pontosabban nincs vakrámázva. 

A 2 cm-es illetve 4 cm-es vakráma azt jelenti, hogy a kép 2 illetve 4 cm-re áll el a faltól. Tehát ez gyakorlatilag a vászonkép mélységét jelenti.

 

 

Ugye nem használjátok fel újra a képemet?

Nem, soha. Sőt, ki is töröljük a képeket a gyártás után. Soha nem nyomjuk újra a megrendelt képeket, kivéve akkor, ha a megrendelő új rendelést ad le rá.

 

 

Miért világosabb a kapott nézőkép, mint az eredeti kép?

Szinte mindig világosítunk az előkészítésnél, mivel nyomtatás során a vászon szerkezetéből fakadóan magába szívja a festéket, ezáltal sötétebb tónusokat eredményez. Így némi világosítás után fogjuk tudni elérni a kívánt színhatást.

 

 

Akasztóval vagy anélkül jobb feltenni a falra a vászonképeket?

Szerintünk akasztó nélkül.

Azért, mert ha akasztó nélkül teszed fel a falra, tehát a fa vakráma közvetlenül a csavaron fekszik, akkor a kép hozzásimul a falhoz, és nem áll el tőle. Ha akasztóval teszed fel, akkor a felső része nem simul a falhoz, tehát lefelé fog nézni a kép.

 

Íme egy magyarázó ábra:

 

vászonkép felrakása falra

 

Ettől függetlenül adunk akasztót a képedhez, rád bízzuk, hogy használod-e. :)