Dobd ide a képet feltöltéshez!
Kép feltöltése folyamatban...

Hogyan lesz vászonkép egy régi fotóról?

A régi képek kapcsán sokan kérdezitek tőlünk, hogy a papír képek hogyan kerülnek a számítógépbe. Most ezekről a lehetőségekről szeretnék pár szót ejteni.

 

Első lépés a kép körültekintő kiválasztása. Az a legjobb, ha találsz egy éles képet, ami nem homályos és nem pixeles. Sajnos sok régi fényképre jellemzőek ezek, de ne aggódj, akkor sincs veszve minden, kisebb méretű képet azokból is szépen ki lehet hozni.

 VÁSZONKÉP OTTHON SCANNELT KÉPEKBŐL

Akkor vagy a legkönnyebb helyzetben, ha van otthon scannered. Akkor csak annyi a dolgod, hogy belehelyezed a vászonképre szánt fotót, és működésre bírod az eszközt, majd ezt követően a mentésnél figyelsz, hogy minél magasabb felbontásban mentsd el azt.

 

Scannelés előtt érdemes portalanítani a képet és az scanner felületét is, mert előfordulhat, hogy szösz kerül rá, ami látszódni fog a digitalizált fotón.

 

Ha minden rendben ment, akkor innentől pont úgy tudod kezelni, mint egy digitális fényképezőképpel készült képet.

 

HA NINCS OTTHON SCANNERED, FOTÓZHATSZ IS

Ha nincs otthon scannered, viszont rendelkezel egy digitális fényképezőgéppel, akkor azzal is megoldható. Így több mindenre kell figyelned. Az első lépés ilyenkor is a portalanítás.

 

Ez után keress egy sima, semleges színű, jól megvilágított felületet. A fényekkel és árnyékokkal akadhat problémád ennél a módszernél. A felbontás itt is fontos.

 

vászonkép készítés régi fényképek befotózásával

 

Az ideális környezet az, ha nem szükséges vakut használnod, mert az hajlamos megcsillanni a kép felületén. Lássuk be úgy nem lesz szép a végeredmény.

 

Fontos, hogy különböző árnyékok ne vetüljenek a papírképre, a tiéd se, és a fényképezőgépé se.

 

 

HA SZERETNÉD, SEGÍTÜNK A FOTÓK SCANNELÉSÉBEN

Ha ezekre azt mondod, hogy túl macerásak, te nem szeretnél ezzel bajlódni, akkor mi szívesen segítünk neked.

 

Némi grafikai költség ellenében mi bescanneljük a képeidet.

 

Gondolom már csak az a kérdés merült fel benned, hogy hogyan kerül hozzánk a fénykép, főleg akkor, ha nem Budapesten élsz.

 

Nézzük először azt az eshetőséget, hogy be tudsz hozzánk jönni személyesen, és a kezünkben adod a kérdéses képet, ezt nem is részletezném.

 

Ha erre nincs lehetőséged, akkor se menjen el a kedved tőle.

 

Tedd borítékba, és küldd el nekünk postán. Ezzel egy időben emailben írd meg megrendelésedet, hogy tudjuk mi a dolgunk postás által kézbesített becses fotóval. 

 

Az eredeti képeket természetesen visszaküldjük neked a vászonképekkel együtt.

 

Remélem, hogy segíthettem egy esetlegesen felmerülő probléma megoldásában, és mindenki ki tudja választani a számára legkényelmesebb megoldást.

 

Ha valamelyik úton eljutott hozzánk a kép, onnantól minden úgy zajlik, mint bármelyik másik megrendelés esetében, így néhány nappal később kezedben tarthatod festővászonra nyomtatott régi papírképed mását.

 

Ha bármilyen kérdés merülne fel benned a vászonképek kapcsán, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

Töltsd fel a fotódat!

Húzd ide a képet vagy